با سلام و عرض ادب و تشکر از سایت خوبتون آموزش خوبی دارید .
مراحل اجرای نیلینگ شامل گودبرداری مقطعی، حفاری گمانهها، نصب میلگرد تسلیح، تزریق دوغاب سیمان، بتن پاشی، و نصب صفحه سر نیل و مهره میباشد.
در مرحله اول، یک تا چهار متر از عمق گودبرداری را خاکبرداری میکنند. عمق خاکبرداری در هر مرحله به کمک آزمایشهای مکانیک خاک و گمانه زنی که پیش از شروع گودبرداری انجام شده و بسته به جنس خاک، ظرفیت باربری، پارامترهای مقاومت برشی، لایه بندی، میزان نفوذ آب های سطحی و میزان سربار متغیر آن تعیین میگردد.
این روش جهت پایدارسازی جدارههای تونل و سازههای زیرزمینی به کار میرود. همچنین در پروژههای احداث بزرگراهها و راهآهنها نیز کاربرد دارد.
نیلینگ در گودبرداری یکی از روشهای اصلی به شمار میآید که جهت مقاوم سازی و پایدار کردن سازه (به خصوص درزمان و پروژههای کوتاه مدت) استفاده میشود.
این نوارها قادرند آب را از طریق منافذ خاک جذب و از زیر بدنه دیوار به محل مناسبی جهت تخلیه، هدایت کنند.
در این مرحله میلگردهای فولادی به عنوان میخ یا نیل، در طول و ضخامت مورد نیاز داخل این گمانهها قرار نیلینگ چیست داده میشوند. و با وظیفه جلوگیری از رانش و ریزش خاک عمل میکنند.
گاهی به دلیل ریزشی بودن دیوار گود و ایجاد لرزشهای ناشی از حفاری چالهها ممکن است دیواره گود در عمقهای محدود و کم نیز دچار ریزشهای موضعی شود.
نیلینگ یک روش پایدارسازی خاک است که به منظور جلوگیری از ریزش خاک و دیوار و افزایش امنیت از آن استفاده میکنند.
در روش نیلینگ میخها غالباً در کشش عمل می کنند ولی در شرایط خاصی، عملکرد خمشی و برشی آنها نیز در نظر گرفته می شود.
دوغاب تزریقی باید علاوه بر پر کردن حجم چاله، تا حدودی به منافذ خاک چاله نیز نفوذ کند. در تمام مدتی که دوغاب به درون چاله تزریق میشود، پیستون تزریق به صورت رفت و برگشتی کار میکند.
عوارض سطحی شامل تاسیسات شهری، ساختمان ها و معارضات مجاور گود،
با این کار یک دیواره گود که اصطلاحا سینه کار نامیده میشود، ایجاد میگردد.
با توجه به اینکه دوغاب با فشار زیاد در خاک نفوذ میکند، منتقل کردن آن از طریق شلنگ تزریق دستگاه انجام میگردد.